Witte wijnen

Varieto Riesling

rieslingEen goudgele kleur met een fruitig en bloemig boeket met tonen van tropisch fruit, perzik en limoen. Licht zoet in het aroma. De restsuikers en de zuren zorgen voor een pittige smaak en een kruidige afdronk. In de vrij volle smaak herkennen we abrikozen, perziken en ananas.

Begeleidt naast alle soorten kipgerechten ook Aziatische schotels en combineert zeer goed met allerlei soorten vis.
Kaapte in 2012 de gouden medaille weg in de Concours Mondial de BruxellesBestel

Varieto Grüner Veltliner

grunerLokaal de “Veltlinske Zelene” genoemd. De druiven komen uit de 30-jaar oude wijngaard in Modra. De kleur van deze wijn is licht geel. Het aroma gaat richting ananas, amandelen en witte peper. Een rijke, gebalanceerde en minerale smaak die werd versterkt via de sur lie methode.

Bijzonder lekker bij allerlei kipbereidingen, kaasschotels,… Bestel


Jagnet Müller-Thurgau 

MullerEen groen-gele kleur met een aangenaam fruitig aroma. In de neus tonen van appel, kruisbes en perzik. De fruitige smaak bevat pompelmoes en andere citrusvruchten.

Serveer deze wijn goed gekoeld bij eenvoudige visgerechten, slaatjes,… Bestel

 

Varieto Riesling Halfdroog

rieslingEen goudgele kleur met fruitig bloemenboeket, die wordt gedomineerd door tropisch fruit, perzik en lindebloesem. Een hint van zoetigheid in de neus. De restsuiker creëert samen met de zuren een pittige harmonisch aroma en een licht kruidige smaak van honing, abrikoos, perzik, ananas.
Kan gerust nog enkele jaren bewaard worden.

Gouden medailles in Wenen en Praag.

 

 

Varieto Devin 
devinDe Devin is een typische Slovaakse druif. Een wijn van hoge kwaliteit. In de neus vlierbloesem, exotisch fruit en nootmuskaat. De culinaire mogelijkheden zijn legio, gaande van geroosterd varken over oosterse schotels tot lichte desserten.