Onze wijnen

Slovakwines.be focust zich in een eerste fase op 1 wijnbouwer, Karpatska PERLA. Deze ‘Parel van de Karpaten’, werd in 1991 opgericht. Het familiebedrijf werd verkozen tot Slovaakse wijnmakerij van het jaar 2011 en 2012. Het uitgebreide aanbod is representatief voor het volledige gebied van de Kleine Karpaten.

De focus ligt op kwaliteit en dat begint natuurlijk in de wijngaarden. Karpatska PERLA bezit 46 hectare wijngaarden. De grootste wijngaard Suchý vrch (de droge heuvel) bestrijkt een gebied van 28 hectare en is gelegen net ten zuiden van Šenkvice. De bodem bestaat voornamelijk uit leem en zand. Deze wijngaard, voor een groot deel begrensd door een bos, brengt ieder jaar weer pareltjes van wijnen voort.

suchy1

Suchy vrch

De VARIETO wijnen zijn vol en sterk. De met de hand geplukte druiven zijn van de hoogste kwaliteit en leveren uitstekende wijnen met een originele smaak en een groot rijpingspotentieel.

gruner veltliner druif

Gruner Veltliner

De JAGNET wijnen zijn jonge, frisse wijnen met een fruitige smaak, een sprankelende kleur en een natuurlijk karakter. De JAGNET collectie bevat vooral wijnen gemaakt van de traditionele druiven.

Alle wijnen van Slovakwines.be hebben meerdere medailles gewonnen op diverse internationale concours, niet in het minst die van Brussel. Karpatska Perla staat met 8 wijnen genoteerd in de Top100 van de Slovaakse wijnen en is daarmee recordhouder.  Het is echter niet de bedoeling hier een “wall of fame” in te richten, noch om onze flessen te overladen met medaille stickertjes. Ontdek vooral zelf de kwaliteit en geniet van uw glas !

Witte wijnen                           Rode wijnen